Hoppa till sidans innehåll

EM i OSY400, Polen

26 JUN 2017 09:37
Det svenska gänget Oliver Nilsson Martin, Didrik Dickfors och Anton Dickfors har i helgen bevisat att i framtiden är vi att räkna med!
  • Skapad: 26 JUN 2017 09:37

Lite jobb med propellrar och små justeringar på båtar så är vi där! Det är otroligt tuff konkurrens internationellt, det körs stenhårt och man har inte mycket utrymme mellan båtarna! Det svenska gänget visar att vi är Vikingar och ger tillbaka, vi vänder inte andra kinden till utan är grymma förare!

Anton Dickfors var egentligen snabbast av de svenska förarna men hissade lite för högt och motorn gick varm! Anton kom 4:a i första heatet, mycket bra kört!!

Oliver Nilsson Martin blev bäste svensk med en 6:e plats och slutade totalt 5:a i första heatet och strax bakom Anton. Oliver provade en omkörning på Anton men han stängde dörren rejält!

Didriks motor gick inte rent i första heatet. Heat 2 blev en kubbning på banan så man stod med andan i halsgropen, Oliver va uppe på 4:e plats i kamp med fyra båtar och blev tillslut omkörd och rejält stängd. Han fixade det hela men ramlade ner till 8:e plats men kämpade som en Viking till sig 7:e plats. Didrik hade nu fått riktigt fart och jagade som en galning efter Oliver! Anton skar sin motor så hårt jobb i depån för att få till det till det 3:e heatet. En hjälpsam polack kom med kolvar och ringar.

3:e heatet va rejält skumpigt med grov sjö. Oliver tog i så det knakade och hamnade på en 6:e plats i hård fight med en lituanier och en estländare. Didrik var alldeles i bakhasorna men hamnade på en 8:e plats, tyvärr saknades toppfarten där!

Nu är det hem och fila som gäller! Anton hade här i all hast med lagning av motor glömt dragit till tändstift. Men väl kämpat!

Organisationen va som vanligt i Polen riktigt bra med en underbar invigning!

 

Slutresultat EM i OSY400:

1. Rasmus Haugasmagi, EST
2. Miroslav Bazinsky, HUN
3. Cezary Strumnik, POL
---
6. Oliver Nilsson Martin, SWE
8. Anton Dickfors, SWE
10. Didrik Dickfors, SWE

Skribent: Peter Skoogh

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link