Hoppa till sidans innehåll

EM för GT15 i Lettland

28 AUG 2017 16:03
I helgen 26 och 27 augusti gick Europamästerskapet för GT-15 i Aluksne, Lettland och fem svenska ekipage ställde upp.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Mästerskapet började på lördagen med en händelserik träning där både Mathilda Wiberg och Adam Wrenkler slog runt. Förarna och båtarna klarade sig utan en skråma och respektive team jobbade hårt för att hinna göra klart båtarna till tidsträningen. William Sjöström som tidigare visat sig vara snabb på tidsträningar körde till sig en tredje placering inför första heatet och Alex Céwe hade fjärde snabbaste tid. Poleposition fick Stefan Arand, Estland, som var både världsmästare och europamästare 2015 och 2016.

Första heatet började dramatiskt med en krasch där en estnisk förare gjorde en stoppsladd i andra böj. William, som kom precis efter den estniska tjejen, hade ingenstans att ta vägen vilket resulterade i att han flög rakt över henne och fick hål på undersidan av båten. Hilmer Wiberg kom straxt efter och gjorde en betydande insats för att undvika att köra på den estniska föraren som låg i vattnet. Hilmer och William kunde köra vidare efter händelsen. Resultatmässigt gick första heatet bra för våra svenska förare. Adam körde upp sig från en sjunde placering till en tredje och William blev fyra. Alex blev sjua, Mathilda kom på en 13:e plats och Hilmer på en 15:e.

Andra heatet var inte lika dramatiskt. Men tyvärr fick William problem med vatten i båten och kunde inte starta i andra heatet. Tyvärr hade han för stora skador i båten för att kunna laga till kommande heat på söndagen.

Söndagen bjöd på sol och mindre dramatik än lördagen. Under heaten fick Hilmer och Mathilda känna på hornen som växer ut när syskon tampas med varandra. Stefan Arand och Georgi Iljin, Estland, säkrade sina placeringar som etta respektive tvåa och stod därför över fjärde heatet, där Adam vann och Alex kom trea.

Mästerskapet resulterade i fina placeringar för alla svenskarna. Adam blev bronsmedaljör i europamästerkapet, Alex körde till sig en fjärde plats, Mathilda blev 8:a, William 9:a och Hilmer kom på en 12:e plats! Här hittar ni slutresultaten.

Det är alltid spännande att åka utomlands och tävla, man får träffa många personer med samma intresse och det är en rolig utmaning. Den lettiska organisationen har lite att jobba på när det kommer till att arrangera internationella tävlingar men trots det var vi i det svenska teamet överens om att helgen var lyckad och att vi har haft väldigt roligt tillsammans! 

De svenska teammedlemmarna som mest syns bakom kulisserna (i depån)!

Skribent: Matilda Wrenkler

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link