Hoppa till sidans innehåll

Beslut om samgående uppskjutet till hösten

18 APR 2020 14:18
Idag, lördag 18 april 2020, skulle Svemos förbundsmöte ta beslut om att justera stadgarna för att kunna ansluta fler idrotter och därmed möjliggöra det samgående vi arbetat med. Tyvärr är beslutet uppskjutet till hösten.
  • Skapad: 18 APR 2020 14:18

På grund av spridningen av Coronaviruset tvingades Svemo ställa in sitt ordinarie förbundsmöte och istället genomföra årsmötet digitalt. På grund av oro kring om den tekniska lösningen skulle kunna hantera en omfattande dialog om stora stadgeförändringar tog förbundsmötet beslut om att endast ta beslut om de verksamhetskritiska frågorna och skjuta övriga frågor till ett (förhoppningsvis) fysiskt förbundsmöte den 10 oktober 2020. Detta innebär att beslut om ett samgående kommer att tas först i höst.

Svemos distrikt har under sina distriktsårsmöten under vintern tagit ställning till förslaget om justerade stadgar och samgående och samtliga har ställt sig positiva till det. Att beslutet skjuts till hösten har ingenting med distriktens inställning till förslaget att göra utan har endast med oron kring om den tekniska lösningen skulle kunna hantera en omfattande dialog kring stora stadgeförändringar.

SVERAs ordförande Jonas Gustafson säger:

Vi tycker det är tråkigt att det ska ta längre tid än tänkt men det är mycket som händer i världens just nu och vi ser fram emot höstens beslut och processen dit. Vi håller humöret uppe och arbetar vidare med samgåendet så gott det går. Vi kommer löpande att hålla er uppdaterade om processen framåt.

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link