Hoppa till sidans innehåll

Beslutet om Riksidrottsförbundets anslutnings- och stödformer är taget

26 MAJ 2019 12:50
Under lördagen togs tills slut de beslut som vi alla väntat på. Riksidrottsförbundets anslutnings- och stödformer är fastslagna.
  • Skapad: 26 MAJ 2019 12:50

Trots idogt debatterande, samarbeten, yrkanden och oväntat stöd tog idag stämman beslut om anslutningsformer som väntat med röstsiffrorna 161/22, alltså inte enligt vad vi yrkade.

Vi fick igenom ett litet yrkande när det gäller bidragsmodellen men det kommer inte påverka i någon större omfattning sannolikt. Man kan sammanfatta rim (än så länge) med att det gått som vi gissat säger Jonas Gustafson

Vad händer nu då? Vi har ju mer än 25 föreningar så vi är fortsatt medlemmar men vad som kan hända med ekonomin både på lång och kort sikt måste vi få räkna på. Vi saknar fortfarande en hel del information om det men vi tror att vi kommer få en klarare bild de kommande veckorna.

Förhandlingarna fortsatte idag och där valdes bland annat Svenska Cheerleadingförbundet in som nytt medlemsförbund, samtidigt uteslöts Svenska Kälksportföbundet och Svenska Landhockeyförbundet där det bara skiljde några fåtal röster. Riksidrottsstyrelsens valdes och Björn Eriksson fick fortsatt förtroende som ordförande.

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link