Hoppa till sidans innehåll

Årets främsta nordiska förare och nordiskt möte

30 JAN 2017 13:42
I helgen var det Nordiskt möte i Drammen, Oslo hos Norska Motorsportsförbundet. Då utsågs Emma-Nellie Örtendahl till årets främsta nordiska förare 2016.
  • Skapad: 30 JAN 2017 13:42

Det var jämt mellan de nominerade kandidaterna men Emma-Nellie tog hem det, det var de två världsmästartitlarna som avgjorde det hela - ingen annan hade två VM-medaljer.

Under det nordiska mötet deltog Anders Stark, Håkan Borgström, Oskar Samuelsson och Jamie Spörndli från Sverige. Norge hade sju representanter på plats och Estland en.
 
 
Den fråga som tog längst tid att enas kring var alla detaljer kring nordiska mästerskapen, det beslutades att endast Sverige, Norge och Finland skall tävla i dessa mästeskap. Tidigare har det varit diskussioner kring om baltländerna också skall ingå. Vilka regelverk som skall gälla för respektive klass i offshore var också en tung och viktig fråga. I så lång utsträckning som möjligt önskas internationella regler, respektive lands offshore kommittéer fortsätter diskussionerna kring regelverk. Två viktiga punkter som lyftes var nya regler för hjälmar och det förslag som ligger om racingvästar.
 
Ordningen för värdländerna av de nordiska mästerskapen för båtracing:

2017: Norge

2018: Sverige

2019: Finland

2020: Norge

osv...

 

För aquabike ser ordningen ut enligt följande:

2017: Finland

2018: Norge

2019: Sverige

2020: Finland

osv...

 

Positiva signaler har kommit från Danska Motorunionen som nu har inlett diskussioner med UIM om att eventuellt bli det danska förbundet som representerar båtracing. Diskussionerna har bara inletts men vi hoppas på att få ett besked under våren om hur det blir.
 
Samarbetet mellan de nordiska länderna skall intensifieras något, istället för att ha ett möte per år kommer det istället att bli tre möten, två som är digitala eller genom telefon. Ett möte skall hållas efter midterm meeting för avstämning (förslagsvis disciplinvis) och ett innan general assembly för att stämma av inför GA och diskutera om eventuella motioner eller nomineringar skall skickas in till GA.
Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link