Hoppa till sidans innehåll

Andra VM-deltävlingen för Aquabike i Vieste, Italien

14 JUN 2017 08:18
Helgens deltävling för aquabikegänget i Vieste, Italien gick kanske inte riktigt som man tänkt. Heat 2 fick senareläggas på grund av blåst och höga vågor. Men våra fem svenskar gjorde bra ifrån sig trots vågar och ett par badningar!
  • Skapad: 14 JUN 2017 08:18

Regerande världsmästare Emma-Nellie Örtendahl utklassade sina konkurrenter i heat 1. Hon vann med över en minut framför Estelle Poret. Jonna Borgström föll av men kom ikapp och missade topp tre med en sekund. Sofie Borgström slutade på en nionde plats.

"Jag gjorde en bra start och kom in i en bra rytm och körde i ett tempo som jag kände mig trygg med. De här omsätndigheterna passade mig väldigt bra. Allt under en halv meter är jag bekväm med och tycker att det är mycket lättare att läsa av" säger Emma-Nellie efter heat 1.

Heat 2 fick senareläggas på grund av blåst och höga vågor och när det var dags igen var tjejerna först ut. Det blåsiga väderförhållandet var kanske lite för mycket för svenskarna. Emma-Nellie slutade på en fjärde plats i heatet, Jonna på en sjätte och Sofie på en åttonde plats.
 
Slutresultat för VM-deltävling 2 för Ski Ladies:
1. Estelle Poret, Frankrike
2. Emma-Nellie Örtendahl, Sverige
3. Kylie Ellmers, Ryssland
---
5. Jonna Borgström, Sverige
9. Sofie Borgström, Sverige

 

Även för Lars Åkerblom och Johan Johansson var väderförhållandena inte de optimala. Lars Åkerblom säger att skotern inte är optimal för dessa förhållandena men att han under fredagskvällen skulle åtgärda detta.

Lars Åkerblom slutade på en tredje plats i heat 1 och Johan Johansson på en sjude plats. I heat 2 körde Lars Åkerblom ihop med James Bushell från England. Detta gjorde att han hamnade efter och slutade på en 18 plats, medan Johan Johansson slutade på sjätte plats.

 

Slutresultat för VM-deltävling 2 för Runabout GP1:
1. James Bushell, England
2. Yousef al Abdulrazzaq, Kuwait
3. Anton Pankratov, Estland
---
7. Johan Johansson, Sverige
9. Lars Åkerblom, Sverige

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link