Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Åkerblom tog ny bronsplats i VM

20 DEC 2016 14:58
Lars Åkerblom gjorde en av säsongens bästa insatser i Sharjah idag, när säsongens två sista race för Runabouts kördes. Åkerblom hade en fin tredje startposition, gjorde en blixtrande start, ledde i sju varv för att slutligen bli trea.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Regerande världsmästaren Abdulrazzaq från Kuwait vann heatet och försvarade därmed sin VM-titel. Årets sista VM race körs i morgon.

Det var hela 19 förare som var med i dagens startfält. Det medför att det blir riktigt riktigt grottigt och skvalpigt på banan. Det blir rejäla påfrestningar på förare och maskiner.

Engelsmannen Bushell som kunde utmana Världsmästaren Abdulrazzaq om årets titel hade pole position, före Kuwaitföraren och Lars Åkerblom. Svensken fick till en kanonstart, valde rätt spår och gick direkt till ledningen. Bushell kom inte iväg ordentligt blev passerad av flertalet och Abdulrazzaq låg efter första varvet först på fjärde plats. Åkerblom fick ett tag ett bra grepp om racet, där fransmannen Perez tappade kontakt med Orust föraren. Men Åkerbloms ledning krympte och han blev ordentligt utmanad. På sjunde varvet så blåste Abdulrazzaq förbi på långrakan. Det var inget snack om saken. Åkerblom tappade sitt fria vatten och lite tempo. Blev även passerad av Perez Abdulrazzaqutmanades vidare av Agostinho som lyckades passera men som körde fel vid en boj, blev straffad och därefter höll Åkeson honom stången.

Bushell som vad tidsträningssabbast hade motorbekymmer. Satsade ändå på att hålla liv i den befintliga motorn, men det höll bara i fem varv. Även Dansk-Ungraren Jörgensen hade motorbekymmer och kom inte ens till start denna dag.

Johan Johansson hade en lite blygsam 14:e startposition. Han orkade köra upp sig några placeringar och slutade som nia.

Abdulrazzaq är klar världsmästare, Bushell är klar silvermedalj. Åkerblom ligger nu på en tredej plats, men kan utmanas av både Jörgensen och Agostino. Avgörande faller imorgon eftermiddag i Sharjah. 

 

Skribent: Per Benson
E-post: Adressen Gömd

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link