Hoppa till sidans innehåll

Adam Wrenkler EM-medaljör

25 SEP 2016 21:34
Det blev GT 15 föraren Adam Wrenkler som räddade den svenska äran vid trippel EM i Stewartby i helgen. Han var snabbast på tidsträningen, men lyckades därefter inte hela tiden hålla världsmästaren Arand stången.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Det var blåsigt i Stewartby och programmet blev försenat. Alla heat hann man inte med att köra förrän mörkret smög in. Det blev runtslagningar i alla klasser, men GT 15 förarna skötte sig fint, med bra och tuff körning. Adam Wrenkler som överraskande körde till sig pole position vid gårdagens tidsträning klarade av att vinna första heatet, med 5 sekunders marginal! I de påföljande heaten så var däremot dubble världsmästaren i GT 15 Arand för svår. Han tvingade Adam ner till andra plats. Men klart imponerande körning av Adam som vid VM i somras hade ett litet snäpp upp till prispallen. Nu visade han att han verkligen hörde hemma där.

De andra svenska förarna hamnade lite längre ner i fältet. En eloge ska ges till Alex Cewe som slog runt igår på träningen, men som idag körde riktigt bra.

I Formel 2 hade vi stora förhoppningar om medaljer. Johan Österberg startade i pole position och Erik Edin i fjärde spår. Efter några varv så låg Johan före Erik, när Eriks båt plötsligt skar ner vid en rundning och ekipaget rullade runt. Johan kom efter omstarten in som trea.

I det tredje heatet var det Johan Österbergs otur att rulla, i samma kurva som Edin. Det var inte någon hårdkörning, tydligen bara att vågorna kom in fel i just den böjen ibland. Genom en tredje och en fjärdeplats i de inledande heaten slutade Johan som sjua. Det som såg så bra ut och kunde bli Johan bästa resultat i år. De båda svenskarnas rullningar medförde inga båtskador, men maskineriet tog tydligen rejält med stryk tyvärr.

Ola Pettersson tyckte att det blåste för mycket och ville inte riskera ekipaget. Vilket med tanke på sina landsmäns framfart var ett klokt beslut. Bimba Sjöholm var också med och körde, men hade ingen strålande framfart, lyckades inte komma topp tio i något heat.

Morgan Jernfast gjorde däremot en av säsongens främsta insatser i F4. Ja, i alla fall i tredje heatet då han klarade hem en tredjeplats. Totalt blev han fyra.

 

Foto: Jesper Zander

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link