Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Viktiga val - UIM General Assembly

17 OKT 2016 09:36
Under denna vecka äger UIM:s årsmöte rum i Fujairah i Arab Emiraten. Det är fler regelförslag än någonsin uppe till behandling och alla kommittéval för kommande fyra år äger rum. SVERA har nominerat tre kandidater Mikael L, Pelle L och Håkan B.
  • Skapad: 17 OKT 2016 09:36

Mikael Lundblad har i ett par perioder varit ledamot i Tekniska kommittén men nomineras nu som ordförande för Tekniska kommittéen. Lundblad är också nominerad till Offshorekommittén där Per Benson tidigare varit ordförande. Pelle Larsson får förnyat förtroende som ledamot i Cominsport.

Nytt är att SVERA också vill vara med och påverka utvecklingen i UIM när det kommer till Aquabike. Därför föreslås Håkan Borgström. En självklar representant för svensk Aquabike.

Att bli nominerad är en sak, att bli vald är förstås en annan sak. Att Lundblad väljs som ledamot av offshorekommttén torde vara väl så säkert, då Sverige är en stark offshorenation och antalet nomineringar är lika många som antalet platser. Pelle Larsson har fler utmanare i Sportkommittén men hans ställning där torde vara väl förankrad.

Håkan Borgström har blivit ett aktat namn internationellt då han och döttrarna varit med på många många internationella tävlingar. Här är det dock många om budet för de fyra platser som finns tillgängliga.

Alla regler fastställs numer av högsta styrelsen, Council, och när Per Benson lämnar ordförandeposten i UIM tappar Sverige en viktig röst där. Det har bidragit till att Lundblad har antagit utmaningen att nomineras till TK ordförande.

Sportbasen Fred Hauenstein är ohotad som fortsatt ledare av Sportkommittén. Till ny offshoreordförande finns två kandidater, norrmannen Harald Halvorsen som varit med tidigare i UIM, samt belgaren van Lancker som också är ordförande i Pleasure kommittén i UIM.

UIM mötena inleddes redan i söndags och totalt kommer 36 olika officiella möten att pågå i olika omgångar ända fram till nästa söndag, när valen sker. Under veckan kommer främst alla motioner och verksamhetsinriktningar att diskuteras och bestämmas. De avgörande besluten får man trots allt vänta med till nästa helg.

   

Skribent: Per Benson & Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link