Hoppa till sidans innehåll

Svenskar invalda i UIM

24 OKT 2016 09:29
Vid internationella förbundets Generalförsamling var valen den viktigaste agendapunkten. Det blev ett nyval med Mikael Lundblad som ordförande i Tekniska kommittén, på Offshoresidan så blev Jean Marie van Lancker den nye ordföranden efter Per Benson.
  • Skapad: 24 OKT 2016 09:29

I Sportkommittén fick populäre Fred Hauenstein förnyat förtroende att leda Sportkommittén och Bob Wartinger Säkerhetskommittén. Sportkommittén blev omvald i sin helhet, med bl.a. Pelle Larsson. 

Vid valet av Tekniska ordförande så blev det dött lopp mellan Lundblad och tidigare italienske ordföranden Panzeri. Det behövdes därför en andra omgång och där fick Lundblad någon mer röst och det fällde avgörandet.

På offshoresidan var även norrmannen Harald Halvorsen nominerad, men han har varit borta från UIM-arbetet under många år och var därför inte lika välkänd som van Lancker. Belgaren har ett stort hjärta för båtsporten, även om verksamheten på hemmaplan är begränsad inte minst vad gäller offshore. Han har däremot varit mycket aktiv i UIM-arbetet på en bred bas. Det kan bli en påtaglig skillnad med inriktningen av arbetet på denna sida. Flera stora offshorenationer saknas faktiskt i kommittén. För första gången någonsin har England ingen med i gruppen. Bara Halvorsen representerar ett internationellt arrangörsland!

Per Benson som varit med i UIM i många är fick stående ovationer som avtackning och Council har också valt in honom till ”Board of Consultants”.

Lundblad tycker att arbetet i Tekniska kommittén har varit för trögt och att det behöver en aktivering på fler relevanta punkter. En ökad transparens inom kommittén och att alla medlemmars frågor ska få komma fram utlovar han. Det ska också bli aktivare kommunikation mellan mötena. Han har också idéer om ett tekniskt UIM-seminarium kommande år för att utbyta och höja den tekniska kompetensen. Det blir intressant att se vad som blir utfallet av nydaningarna inom UIM på flera olika håll.

Sverige har därmed också fortsatt två röster i UIM högsta ledning, Council, då Christer Gustafson är kvar som skattmästare. Att svara för ekonomin i UIM är en nog så svår uppgift, då inkomsterna minskar påtagligt medan kostnaderna kvarstår.

På Aquabike sidan så valde Council in både Håkan Borgström och norrmannen Ivar Schjetlein. Norden har aldrig tidigare varit representerade i denna UIM-grupp så där blev det också ett stort nordiskt framsteg. Från norsk sida är man förstås också stolt över att Marit Strömöy fått fortsatt förtroende att leda Förarkommittén.

 General Assembly FujairahOpen ForumPuddifoot, Abolushi & Kurth

UIM kommittéer
Sammansättning efter valen vid GA 23 oktober 2016

Sportkommittén

Fred Hauenstein, USA (ordförande)
G Borgonovi, Italien
V Joala, Estland
S Key, England
E Lang, Österrike
P Larsson, Sverige
P PYlaev, Ryssland
L M Ribeiro, Portugal

 

Tekniska kommittén

Mikael Lundblad, Sverige (ordförande)
E Christiansen, USA
A Kuus, Estland
J Lehtonen, Finland
LM Ribeiro, Portugal
P Sandor, Ungern
G Sutherland, England
J Wojewoda, Polen
U Panzeri, Italien

 

Offshorekommittén

Jean Marie van Lancker, Belgien (ordförande)
A Alblooshi, UAE
E Christiansen, USA
D Dillon, Irland
E Guler, Turkiet
M Lundblad, Sverige
J Valtonen, Finland
K v d Hende, Belgien
H Halvorsen, Norge

 

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link