Hoppa till sidans innehåll

Staff cup - en fantastisk aquabike avslutning

06 SEP 2018 15:37
I våras började Gefle Jet racing Club fundera på en minnestävling för deras bortgångne klubbmedlem Jimmy Staff, en förare som var mycket omtyckt av alla inom sporten. Lördagen den 1 september kördes tävlingen som var tänkt som en enklare tävling.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2018 09:25

Det var tänkt som en mindre och enklare tävling - men det blev tvärtom!

Först av allt gjorde Gävle-klubben ett fantastiskt arrangemang där allt från marknadsföring till prisutdelning och avslutningsfest var i toppklass. Tävlingen erbjöd en utslagsgivande bana där varvräkning, Rescue och allt annat funkade perfekt. Eftersom vattendjupet var lågt togs beslut om Le mans-start, när förarna flaggades iväg fick de springa från stranden till maskinerna i vattnet, jobbigt och utslagsgivande!

Nästan alla svenska förare mötte upp och även en  dansk VM-förare, Anders Keller som överlägset vann båda heaten i GP1 för ståmaskiner före Felix Helgesson och Eric Jacobsson. I GP3 ståmaskin gjorde hemmasonen och flerfaldige SM-mästaren Marcus Engvall efterlängtad comeback,

Marcus fick dock se sig slagen av Felix Helgesson som vann båda heaten före Marcus.

Bland sittmaskinerna noterades hemmavinst av Erik Persson i GP4-klassen jagad av tjejerna Maria Granström-Welenstrand och Frida Persson som blir allt snabbare. I GP3 klassen vann Christian Cagnard före årsdebutanten Mike Johansson och Edvin Samuelsson. Vår världsmästare Samuel Johansson tog hem segern i GP2 före Edvin Samuelsson och Johan Johansson. Det kördes också en juniorklass i GP4 där Emil Johansson segrade före Lukas Beiron och Filip Wandin. De yngre förarna i sittmaskinklasserna blir bara bättre och bättre!

En enkel och liten tävling blev istället en stor och innehållsrik tävling, där alla förare gav arrangören toppbetyg och redan nu pratas det om en återkomst till Årsunda Strandbad för en lyckad tävling nästa år!

 

Foto: JPFoto

Skribent: Tommy Jacobsson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link