Hoppa till sidans innehåll

Rundbaneracing i Grisslinge och Nora

22 JUL 2019 18:22
Rundbanesäsongen inleddes i början av juni vid Grisslinge Havsbad med "Kentys race" och fortsatte med traditionell tävling i Nora!
  • Skapad: 22 JUL 2019 18:22

Kenty Sjöholm var en av våra stora profiler inom sporten som fick ge namn åt säsongens första rundbanetävling i Grisslinge. Förmiddagen inleddes med mycket blåst, vilket bl a resulterade i ett kallt bad för en av förarna i klass GT30. Det är en klass som växer och det var åtta förare på startlinjen som stred om pallplatserna. Erfarne Mikael Bengtsson tog årets första seger före William Sjöström och Adam Wrenkler.

I GT15 går Hilmer Viberg från klarhet till klarhet och säkrade en seger i klassen. 

Roligt att se på banan var ett par katamaraner i klass F4 som visade upp sig genom regerande världsmästaren och europamästaren Morgan Järnfast samt debuterande Mathilda Viberg. 

Prisutdelningen förgylldes genom en utmärkelse signerad "Kenty Sjöholm" som Stefan Forslund fick, mycket välförtjänt! Han arbetar hårt för att möjliggöra tävlingstillfällen och brinner för att ungdomar som vill tävla ska få komma ut på banan. Stort grattis Stefan!

Säsongens andra tävling genomfördes i Nora i mitten av juli. Tävlingsdagen bjöd på lugna vindar och härlig tävlingsstämning! Classic racer fanns på plats och visade stor racingentusiasm! Fantastiskt med en idrott som man kan ägna sig åt även i 80-årsåldern!

Tävlingen gästades av flera norrmän bl a i klass GT15 där prispallen fylldes av våra grannar på första till tredje plats! Bästa svensk blev Edward Bergholtz med en fin fjärdeplats.

Även i klass GT30 fanns norskt deltagande. Här blev det dock svensk vinst genom William Sjöström som tog sin första seger i GT30 med tre raka heatsegrar! Han följdes av en norrman på andra plats. 

Rundbaneracing fortsätter med nästa tävling i traditionella Mora som bjuder upp till VM-fest 26-28/7!

Skribent: Annika Wrenkler
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link