Hoppa till sidans innehåll

Roslagens Boat Race

20 SEP 2018 14:00
Ett 20-tal ekipage hade anmält sig till rundbanetävlingen i Norrtälje, arrangör för tävlingen var Roslagens Boat Racing (RBR) som tagit hjälp av Sportbåtsklubben och KMKR.
  • Skapad: 20 SEP 2018 14:00

RBR hade fått tillstånd av Länsstyrelsen att köra full fart i Kvisthamraviken som normalt har fartbegränsning på 5 knop. En 40 ton flytbrygga släpades dit från Norrtälje hamn för att användas som startbrygga. Då det är en långgrund badplats sommartid fungerade området utmärkt  för sjösättning och depå. Att det finns tillgång till kiosk och restaurang var en extra bonus.

Det var lite lätt regn på morgonen men sedan sprack det upp men tyvärr med lite för mycket våghöjd för OSY-gänget som endast kunde köra två heat mellan vindbyarna.

Tävlingsledare för dagen var Pelle Larsson som gjorde ett strålande jobb och såg till att hålla ett bra tempo hela tävlingen igenom.

Tävlingsledare Pelle Larssson och tävlingskontrollant Leif Wrenkler.

GT15 körde Edward Bergholz till sig en första plats tätt följd av Måns Olofsson och Albin Hellberg.

Max Samulesson tog ännu en seger i GT30 följd av Christoffer Ander och Adam Wrenkler.

Max Samuelsson som vann GT30.

Det var en tät fight i OSY mellan Anton Dickfors och Oliver Nilsson  som vann varsitt heat så det blev bästa tid som fick avgöra där Anton knep första platsen. 3:a blev Maximilian Martin.

Anton Dickfors som vann OSY400.

Vi vill passa på att tacka alla funktionärer som ställer upp för sporten, utan er är det inte möjligt att genomföra tävlingar!

 

Lasse Ruthman & Micke Hamrén
Roslagens Boat Racing

 

Foto: Ruskprickarna

Skribent: Lasse Ruthman och Mikael Hamrén

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link