Hoppa till sidans innehåll

Overaller - rundbana

12 MAR 2019 15:58
Förra året lyckades vi stävja UIM:s regelförslag om nya krav på overaller. I år har dock en uppdaterad regel införts med liknande innehåll.
  • Skapad: 12 MAR 2019 15:58

Hej alla rundbanetävlande som kör öppna båtar!

Förra året lyckades vi stävja UIM:s regelförslag om nya krav på overaller. I år har dock en uppdaterad regel införts med liknande innehåll. Det innebär att många overaller kommer att sluta vara tillåtna att använda - SVERA har dock tagit beslut om en övergångsperiod för införandet av reglerna nationellt.

Det innebär att under säsongen 2019 och 2020 så kommer reglerna som gällde fram till och med 2017 fortsätta gälla - nationellt! Därefter gäller UIM:s regler.

Internationellt gäller UIM:s regler oavkortat och inga dispenser gällande frågan kommer att behandlas. Därför uppmanar vi samtliga klubbar till avslag direkt för att undvika onödigt arbete för förbundet - vi kan inte bevilja en sådan dispens oavsett. Vi vill belysa att tävlingar som körs inom Sverige med VM, EM eller NM-status räknas som internationella och här gäller UIM:s regelbok utan undantag.

Åker ni utomlands och tävlar i tävlingar som är klassade som international ordinary events så gäller i regel UIM:s regelbok alltid. Lokala undantag kan förekomma, det är du som tävlande som ansvarar för att ta reda på vad som gäller och det är inte en service som SVERA ansvarar för eller erbjuder.

Regeln i UIM:s regelbok heter: 205.11

Observera; det är ert ansvar att ta reda på om den overall ni använder når någon av de standarder som finns hänvisade till i regeln, inte tvärtom.

Tillverkaren GA har overaller som uppfyller regelkraven, förutsatt att den är tillverkad 2018 eller senare. Det ska i så fall stå att den möter standard ISO 13997:1999 i nacken. Var ute i god tid och beställ då leveranstiden varierar.

Vi uppmanar er som säljer overaller begagnat att vara ärliga med vad som gäller.

 

UIM:s regelbok hittar ni här.

Skribent: Oskar Samuelsson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link