Hoppa till sidans innehåll

Offshore Summer Up

10 OKT 2016 16:15
I lördags träffades 12 tävlingsledare och SVERA-kontrollanter för att diskutera den gångna offshoresäsongen. Alla kontrollantrapporter gicks igenom och jämfördes med föregående års rapporter.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Överlag konstaterades att det har varit bra arrangemang med goda startfält. Även om en tävlings blev inställd (Uppsala) så fick vi tillbaka en annan tävling (Gräddö Marina Offshore Race). Inför kommande år aviserade två arrangörer att det är osäkert om det är möjligt att arrangera tävlingarna nästa år. En tävlingsansökan har inkommit för kommande säsong och det är RBR som är ute i god tid!

Allmänt har klubbarna problem med att få ihop funktionärer, men till tävlingshelgerna brukar det lösa sig. Tyngre tycker man att det är att hitta folk till det förberedande planerings- och organisationsarbetet.

Webtracking

Webtrackingen fick ta större plats än vanligt då konktraktet går ut vid årsskiftet. Över lag tycker man att Webtracking är ett bra verktyg, även om det fordras 1-2 personer extra för detta i tävlingsorganisationen. Det efterfrågas fler utbildningar för Webtrackingoperatörer samt för tävlingsledning som behöver lära sig hur man på bästa sätt nyttjar webtrackingen och dess funktioner.

För systemet är sena banjusteringar och anmälningar verkligt utmanande, liksom att förare inte avanmäler sig.

Det går redan nu att använda Webtracking för resultatframställning, men

  •  alla förare får inte det att fungera, ett dussintal varningar har rapporterats under året p.g.a. detta.
  • alla tidstillägg/avdrag samt kontroll av färdväg måste ske manuellt och innan resultat anslås.

Rescue Team

Ett nytt räddningsteam har upprättats under året. Det har fungerat väl organisatoriskt under året, med något undantag. En arrangör har använt det tidigare RescueTeam1, av ekonomiska skäl.

Pernilla Ingvarsson påtalade också att det är bättre att direkt skicka räddnigsteamettill en möjlig incident, än att vänta och se på bekräftelse, då tidsaspekten är viktig vid insats.

SVERA-kontrollanter
Fördelningen sades vara gjord tidigt under vintern, alla hade dock inte planerat in detta i sina kalendrar vilket gjorde att det ändå blev sena besked och information till arrangörer/kontrollanter. En av uppgifterna för kontrollant är ju att även kunna bistå i planeringen. Bättre framförhållning önskas.

Skribent: Jamie Spörndli & Per Benson
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link