Hoppa till sidans innehåll

Nytt F2 drama i helgen

09 SEP 2016 14:53
VM serien i Formel 2 går nu in mot slutet och de avgörande tävlingarna. I helgen körs i Macon i Frankrike och därefter är det bara avslutningen i Portugal kvar.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Edin och Lundin ligger nu på samma poäng och de har under hela säsongen visat att de två är i en lite egen division. Vem vinner till helgen?

I förra racet så blev Lundin för första gången stressad till ett misstag. Han fick igen stryk av Edin under tidsträningen och kom lite efter i själva startögonblicket, gick in för hårt i första kurvan och rullade runt. Edin ledde därefter tävlingen helt klart. Han hade något problem med motorn som gick ner i varv på ”Safety mood” och på slutet så var det knappt att han kom till mål.

Efteråt så visade det sig att det inte var något fel på själva motorn eller elektroniken. Det var avluftningen i tanken som blev igensatt så den kunde inte flöda på normalt sätt. Simpelt skitfel, men med stor effekt som nu förstås är åtgärdat.

Lundin o sin sida torde ah gått igenom och bytt massa elektriska detaljer efter badet. Sån’t brukar alltid spöka i efterhand, men teamet kan det mesta om vad som behöver åtgärdas. Frågan är om de har hunnit vidareutveckla något? Bättre acc från start är alltid välkommet.

Alla övriga svenskar ska också vara på gång, utom Segenmark som klivit åt sidan för säsongen. Kraschen i första racet, förstörde hans säsong och nu tar han nya tag inför kommande år och låter denna bero. Johan Österberg, Bimba Sjöholm, Oskar Samuelsson samt Skånes representant Ola Pettersson är alla nere i Frankrike för att köra på floden i Macon.

VM tävlingarna inleds med träning på lördag, tidsträning kl 15, samt på söndag det verkliga GP loppet med start kl 16.

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link