Hoppa till sidans innehåll

Ny svensk regelbok - remiss

28 OKT 2017 18:03
På årsmötet 2016 beslutades att regelböckerna skulle ses över. Nedan hittar ett förslag och vi behöver er hjälp att få detta så bra som möjligt!
  • Skapad: 28 OKT 2017 18:03

Bakgrund

Vi är ett litet förbund som inte har möjlighet att lägga tid och resurser på att översätta de internationella reglerna. Nu har det gått tre år sedan senaste uppdateringen gjordes och det är dags att hitta ett nytt format där översättningen inte är med.

Vi vill göra det enkelt att i framtiden uppdatera och underhålla vår regelbok. Som det ser ut nu kommer den endast att finnas i digitalt format med möjlighet att låta de användare som vill själva printa ut den.

Vi vill också att samma regler ska gälla för samtliga discipliner i största möjliga mån och det är därför har vi valt att kalla det för allmänna tävlingsbestämmelser. Sedan kommer det självklart finnas särskilda regler för alla nationella klasser som t.ex. V150 eller classic.

Vi har valt att använda ett lite modernare språk för att alla utövare inklusive barn och unga lättare skall kunna ta till sig innehållet. Mycket av de nationella regler som finns idag står i UIM:s regelbok, detta har vi tagit bort från de nationella reglerna och låter UIM sköta denna uppdatering.

 

TACK och information om disposition och layout
Vi är otroligt tacksamma att du vill och kan ta dig tiden att läsa och fundera kring det här andra utkastet av förbundets regelbok och allmänna tävlingsbestämmelser. Det är bara att höra av dig om du har några frågor, funderingar eller vill bolla något.

Dispositionen och layouten för regelboken kommer du märka inte är klar ännu. Ordningen på kapitel eller underrubriker är inte heller helt klara ännu, detta kan komma att ändras. Har du några funderingar kring detta så mottages detta tacksamt.

De olika klassreglementena för de nationella klasserna skickar vi inte med då dessa inte är förändrade utan bara urklippta från gällande regelbok.

Du kommer att märka att kapitel 6 saknas, detta för att vi måste stämma av de juridiska bitarna med en jurist samt med UIM. Idag krockar vissa regler med RF:s eller UIM:s
regler/stadgar och det måste vi ändra på. I det stora hela kommer juridikkapitlets innehåll inte att förändras utan anpassas till gällande regler och lagar både i Sverige och internationellt.

 

Vart skickar jag mina synpunkter och vad händer sedan?

Vi uppskattar om du sprider detta i din klubb, samlar in svaren och skickar ett samlat svar till This is a mailto link med synpunkter, förslag på förändringar eller frågor innan den 12 november 2017.

Efter att vi fått in ditt svar så kommer vi att justera det som behövs och det slutgiltiga förslaget kommer att lämnas som en proposition till förbundsmötet 2 december 2017 där vi kommer att ta beslut om att fastställa en ny regelbok. Har du inte anmält dig till förbundsmötet så gör det här.

Stort tack och tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar! Vi ser fram emot att få läsa ditt svar.

 

Här kan du läsa förslaget i sin helhet.

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link