Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Hypersnabb Raceboat i fritidsform

19 DEC 2016 10:22
I fredags avhöll Swecat Racing en presskonferens där de utannonserade Europas häftigaste och snabbaste fritidsbåt.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

När teamet bestämt sig för att göra en ny båtdesign till XCAT racing, så bestämde de sig också för att göra en ”standardversion” av sitt Hypercat  projekt. Det blir förstås det snabbaste fartmonster som byggts i Europa för fritidsbruk. Man ska kunna cruisa i 70 knop på blott 1,5 ltr/nm!

Båten är en lätt modifierad version av den XCAT båt som Ocke och Ted Mannerfelt designat tillsammans med Micke Bengtsson och Erik Stark, som presenterats tidigare i höstas. Fullblodsracern och fritidsversionen har utvecklats samtidigt. Det är huvudsakligen sittbrunnen som fått en annorlunda utformning jämfört med racingversionen. Sittbrunnen ska kunna fås antingen som öppen, eller som sluten version.

Som alltid när Team Mannerfelt är med vid ritbordet så har de nyttjat form och funktion tillsammans med senaste datorteknik för att få fram den effektivaste formen. Båten blir dessutom byggd med senaste vakumteknik med kolfiber, som gör den extra stark och lätt.

Nicklas Sjöö, VD för teamet, är utomordentligt nöjd med att ha fått fram en så extrem och exklusiv fritidsversion. Dessutom uppger han att de redan fått order på en båt. Garanterat skärgårdens snabbaste!

 

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link