Hoppa till sidans innehåll

F1 race i Kina i helgen

30 SEP 2016 17:38
Till helgen och kommande måndag är det säsongens andra Formel 1 race i Kina. Denna gång är det i Liuzhou. Racet är det femte för säsongen, som totalt innehåller sju race.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Chiappe, Carella och Seliö har vunnit säsongens tidigare race. Torrente och Jonas Andersson finns också med i tätkvintetten. Det är bland dessa som årets världsmästare finns.

De svenska toppförarna Jonas Andersson och Erik Stark har gjort sina bästa insatser för året under de två senaste racen. En positiv trend som vi hoppar står sig.

Racet startar upp med besiktning och fri träning på lördag, tidskval på söndag och på måndag är det GP race, med start kl 15 lokal tid. Vilket borde innebära start för tidsträning och race kl 9 svensk tid, då de ligger sex timmar före oss.

Staden Liuzhou har en 200-årig lång historia och har nu över 3,5 miljoner innevånare. Den ligger i södra delen av Kina och ligger ca 70 mil från Hongkong. Den ligger vid foten av berg och tävlingen körs på floden Liu, som ska ha imponerande rent och fint vatten som t.o.m. är badvänligt! Nu hoppas vi det inte blir några badningar i Kina. Banan är en romboid formad bana men svagt ”L”-formad så den innehåller en högerböj och fem vänstersvängar. Banan är totalt drygt 2 km lång och med den längsta rakan på drygt 500 m. 

VM-serien har nu en topptrio bestående av  Chiappe, Torrente och Carella. Därefter följer Seliö o Jonas Andersson. Världsmästaren finns inom denna kvintett. Torrente har inte vunnit, men varit stabil och tagit bra med poäng. Han har sansat sig en del i sin körning. Erik Stark har gjort mycket bra körningar i Kina, men det har också varit svår krasch. Nu gäller det att spinna vidare på de senaste två racens goda framfart och ta fler VM-poäng.

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link