Hoppa till sidans innehåll

Effekter av coronaviruset

03 MAR 2020 10:38
Sedan december 2019 sprids i Kina ett nytt coronavirus. Sjukdomen som viruset orsakar har fått namnet covid-19. Vi får allt flera frågor om hur vi ska agera kring tävlingar och resor, därav detta klargörande.
  • Skapad: 03 MAR 2020 10:38

De allra flesta blir lindrigt sjuka med luftvägssymtom som går över av sig själva, men vissa drabbas av allvarligare sjukdom som lunginflammation. Viruset överförs genom kontakt med en sjuk person eller när denna hostar eller nyser, så kallad droppsmitta. Du har en ökad risk för smitta om du har varit i ett område med smittspridning eller varit i nära kontakt med någon som är smittad med det nya coronaviruset.

Förbundet arbetar enligt nedan:

  1. Vi liksom alla andra i Sverige följer de råd och anvisningar som kommer via Folkhälsomyndigheten, Myndigheten för säkerhet och beredskap (MSB), Utrikesdepartementet och övriga myndigheter.
  2. Vi följer även råd och anvisningar från Riksidrottsförbundet som riktar sig till hela svenska idrottsrörelsen.
  3. Vi följer på samma sätt eventuella råd, anvisningar och beslut från UIM som berör våra förare och ledare.

Vi vet idag att F1- och aquabiketävlingarna i Saudarabien är inställda, vilket naturligtvis får mycket stora konsekvenser för de inblandade. Det finns risk att det blir en del stora störningar i den internationella tävlingskalendern under året. Vi ser dessutom redan nu många som har betänkligheter när det gäller att delta på större möten i Sverige där det kommer folk resande från olika håll för att vistas i samma lokal. 

Det är idag inte aktuellt att ställa in tävlingar i Sverige oavsett status men som ni alla vet så förändras situationen dag från dag. Vi kommer därför att meddela beslut och förändringar som direkt påverkar vår egen verksamhet på vår hemsida och uppmanar er samtidigt att själva leta information hos Svenska myndigheter. På UDs hemsida finns det tydliga reserekommendationer.

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link