Hoppa till sidans innehåll

Bilbolaget Open och EM Offshore 3B

14 AUG 2017 10:13
Förra helgen kördes årets upplaga av Roslagsloppet det 55:e i ordningen. Öregrunds Racerklubb arrangerade också Bilbolaget Open och EM för Offshore 3B i Öregrund under veckan.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Bilbolaget Open 2017

I samma veva som Roslagsloppet arrangerades under torsdagen Bilbolaget Open. Bilbolaget Open avgjordes i ett badkarsrace efter att de tävlande kört sina vanliga tävlingsbåtar i Öregrunds Grepen. Det visade sig snabbt att Tommy Jansson och Viktor Jansson som kört en del badkar tidigare var extremt svårslagna, men de övriga bjöd på en underbar uppvisning om hur svårt det kan vara med att köra ett ostyrsligt badkar med en motor med rorkult!

Bäst var helt klart Rasmus Hamrén som simmade ut till Linnea Carlsson för att hjälpa henne med motorn, som hamnat i ett alldeles för utställt trimläge (kanske efter en kraftig backning?) och Linnea inte kunde få tillbaka den. Dessutom drog Rasmus igång motorn trots att han fortfarande låg i vattnet. 

Film: Smuggler Racing Team

Resultat från Bilbolaget Open

 

EM Offshore 3B

Rasmus Hamrén och Linnea Carlsson tog hem första deltävlingen av två i årets upplaga av EM i Offshore 3B. En riktigt spännande fight mellan de fyra främsta båtarna där Tom Vourihovi/Rolf Hägglund ledde loppet tills de gjorde en ofrivillig inbromsning.

Andra deltävlingen, som avgjordes under stökiga väderförhållanden, skakade om ordningen. Rasmus Hamrén/Linnea Carlsson som vann första deltävlingen fick tyvärr bryta precis som Tom Vourihovi/Rolf Hägglund. Då passade Johannes Lundqvist/Mattias Lind på och tog hem segern i den första deltävlingen, tätt fölt av två andra svenska ekipage Viktor Jansson/Sebastian Högberg och Christer Jobs/Anders Myrén.

Totalt i EM blev det helsvenskt på pallen.


Viktor Jansson/Sebastian Högberg, Johannes Lundqvist/Mattias Lind & Rasmus Hamrén/Linnea Carlsson

 

Här hittar du resultaten från EM Offshore 3B

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link