Hoppa till sidans innehåll

Thundercat


Thundercat 

Thundercat-racing är en spännande tävlingsklass med otrolig fartkänsla.
Båtarna är lite mer än 4 meter långa uppblåsbara katamaraner som från början utvecklades i Sydafrika för att fungera som räddningsbåtar. På akterspegeln sitter en 50 hk stark motor som man styr med rorkult. Det är snabbt, blött och fysiskt jobbigt för båda i besättningen när man flyger fram på vågorna i över 50 knop!

Felix Gustafson är 18 år och co-pilot i team P750.se där han tävlar med sin pappa: ”Jag har varit aktiv ganska många olika idrotter, men thundercatracing är verkligen favoriten! kommer aldrig att glömma när vi körde Smögen Offshore Race och mötte 3 meters vågor på väg mot Hållö, en helt fantastisk känsla.”

Är du sugen på att börja tävla? Prata med våra klasscoacher Patrik Eriksson eller Jonas Gustafson eller andra aktiva förare. Du kan också få mer information på vår Facebooksida där de aktiva gärna svara på frågor!

 

”Det är mycket roligare än vad man först tror, hoppas vi syns på våra tävlingar”, säger Felix och drar på sej flytväst och hjälm innan han hoppar ned i båten och ger sej ut på en träningsrunda utanför Måseskär.

 

Uppdaterad: 19 AUG 2016 12:45 Skribent: Jamie Spörndli

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link