Hoppa till sidans innehåll

IdrottOnline


IdrottOnline är ett gemensamt verksamhetssystem för svensk idrott och utgör basen för all kommunikation och administration mellan medlem, förening och förbund.

Systemet är byggt utifrån att föreningen ska hitta allt på ett och samma ställe. Föreningar anslutna till Svenska Racerbåtförbundet får denna lösning helt kostnadsfritt; hemsida, digitalt medlemsregister och möjlighet att ansöka om LOK-stöd och Idrottslyftet digitalt.

Administrationsverktyget innehåller information och kopplingar för person och organisation inom hela idrotten. Tack vare detta underlättar IdrottOnline både obligatorisk och nödvändig administration inom en idrott till exempel genom digitaliserad Idrottslyftsansökning, medlemsregistret kopplar mot SPAR och automatiserat underlag för LOK-stödsansökning. 

Att dessutom ha koppling till det gemensamma administrativa verktyget gör att förbund och föreningar enkelt kan samverka. Genom att binda samman: medlemsregister, organisation, utbildning, tävling, ansökningsförfaranden tillhandahåller IdrottOnline ett uppdaterat register över idrotten som resulterar i mer korrekt data och i sin tur en kraftfull statistik och rapportunderlag. 

 

Det är lätt att aktivera er förenings egna IdrottOnline-sida!

Så här gör ni: 

1. En förening ansluts inte direkt till Riksidrottsförbundet utan ni måste först ansöka om medlemskap i Svenska Racerbåtförbundet. Ansök om inträde och invänta klartecken att ni är godkända. Läs mer om hur ni blir medlemmar här. För er som redan är medlemmar fortsätt till steg 2.

2. Utse en kontaktperson i er förening som blir huvudadministratör för er sida. Det är den personen som bygger upp ert medlemsregister och utformar er hemsida. Se till att medlemmarna i föreningen vet vem som har den här rollen då hjälp med inloggningsuppgifter och ändring av personuppgifter ges av huvudadministratören i föreningen.

3. När sidan är aktiverad så får huvudadministratören ett e-postmeddelande med instruktioner om hur sidan aktiveras och administreras. Ett användarnamn och lösenord skickas i ett separat e-postmeddelande. Inloggningen är personlig och ska inte delas med andra.

4. Huvudadministratören kan därefter logga in på er IdrottOnlinesida och direkt börja använda våra tjänster helt kostnadsfritt!

5. Fyll i aktiveringsformuläret här. 

IdrottOnline fungerar bäst med PC samt webbläsare Internet Explorer 10, Google Chrome och Firefox.  Med övriga webbläsare samt datorer garanteras inte korrekt funktionalitet. 

 

Medlemsregister

Varje år får Svenska Racerbåtförbundet ett ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet för att samordna och utveckla föreningarnas verksamhet. Stödet baseras bland annat på antalet medlemmar och antalet föreningar. Från och med den 31 december 2013 kommer all statistik som ligger till grund för detta stöd att hämtas från IdrottOnline. Ju fler av Svenska Racerbåtförbundets medlemmar som finns på IdrottOnline, desto mer bidrag får Svenska Racerbåtförbundet och föreningarnas verksamhet. Medlemsantalet påverkar också hur stort Idrottslyftet blir. 

Medlemsregistrets fördelar:
IdrottOnline erbjuder ett medlemsregister som både underlättar och förenklar föreningens administration av medlemmar. 

- Medlemsregistret kan nås på vilken dator/surfplatta/mobil som helst, det enda som krävs är internetuppkoppling. 
- Flera personer kan komma åt registret och hjälpas åt med administrationen.
- Medlemsregistret är enkelt att hantera och kan användas till mer än bara vara ett register. Till exempel kan ni använda registret för att skicka meddelanden eller påminnelser till era medlemmar.
- Det finns en IdrottOnline-app som är bra för att kommunicera med medlemmarna, om man lagt in dem i medlemsregistret – man kan sprida information lätt och närvaroregistrera lätt. 
- Närvaroregistreringen blir enkel när ni ska söka LOK-stöd!
- Medlemmarnas adressuppgifter uppdateras via folkbokföringen, det enda som krävs är fullständigt personnummer.

Ju fler medlemmar i IdrottOnline, desto bättre för alla i Svenska Racerbåtförbundet.

Så här gör du för att lägga in medlemmar i medlemsregistret.

 

Uppdaterad: 19 AUG 2016 09:57 Skribent: Jamie Spörndli

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link