Hoppa till sidans innehåll

Licenser


För att få vara med och tävla behöver du ha en tävlingslicens och för att få en licens måste du vara medlem i en förening som tillhör Svenska Racerbåtförbundet, SVERA. Frågor som rör din licensansökan ställer du i första hand till din klubb.

Läs detta innan du skickar in din licensansökan

För att kunna ansöka om en tävlingslicens måste du:

  • vara medlem i en förening ansluten till Svenska Racerbåtförbundet.
  • ha de intyg som krävs, så som förarintyg eller högfart- och manöverintyg.För att tävla som förare i en offshoreklass, med båt, är det krav på förar- och manöverintyg.
  • ha rätt ålder inne för den klass du tänkt tävla i (se Klasser för mer information)
  • genomföra antidopingutbildningen Renvinnare (webbaserad utbildning).
  • anse dig vara frisk och lämna in en hälsodeklaration (eller lämna ett läkarintyg på att du inte har nedsatt körförmåga).
  • lämna läkarintyg om så krävs. Förare som åker aquabike behöver aldrig lämna in läkarintyg om det inte är någon punkt i hälsodeklarationen som inte besvaras i grått fält – för då krävs ett läkarintyg.

 

 

Nationellt tävlande |

Tävlande i cockpitbåt |
Internationellt tävlande |
Förare Hälsodeklaration Läkarintyg Läkarintyg
Navigatör      
Hälsodeklaration Läkarintyg Hälsodeklaration
Förare
+50 år
Läkarintyg
(vart 5:e år)
Läkarintyg
(varje år)
Läkarintyg
(varje år)

 

 

Betalning

Betalning sker i samband med att licensansökan skickas in. Pengarna betalas till SVERA:s bankgiro. BG: 784-2479. Licensen skickas ut först när den är betald. För 2019 är licensavgifterna enligt följande:

 

Racerbåt

Aquabike

Nationell licens (19 år-)

1500 kr

1300 kr

Nationell juniorlicens (9-18 år)

700 kr

700 kr

Classic Uppvisning

700 kr

 

 

   

Internationell licens (19 år-)

2000 kr

 2000 kr

Internationell juniorlicens (9-18 år)

1200 kr

 1200 kr 
     

Engångslicens

700 kr

700 kr

 

Tänk på att ansöka om licens i god tid då det beräknas ta ca 14 dagar innan licensen skickas ut till dig. Behöver du licensen inom 14 dagar från ansökningsdatum tas en snabbhetspremie ut på 500 kr.

 

Endast kompletta licensansökningar kommer att tas emot och behandlas, detta innebär att följande skall skickas in vid ansökan om licens: licensansökningsblanketten, hälsodeklarationen, antidopingblanketten samt läkarintyg om du är skyldig att lämna detta.

 

Alla licensierade medlemmar i en racerbåtklubb som är medlem i Svenska Racerbåtförbundet har en olycksfallsförsäkring genom Folksam som gäller både vid träning, tävling och även på vägen dit och hem.  

Försäkringen gäller för olycksfallsskador som inträffar under deltagande i SVERA-/UIM-sanktionerade tävlingar och tävlingsbesiktning/officiell träning i samband med dessa. Den gäller också under direkt färd till och från dessa aktiviteter. Om en aktivitet sker på annan ort än hemorten (även utomlands), gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med denna.

Uppdaterad: 13 MAR 2018 15:13 Skribent: Josefine Forslund
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link